top of page

SaaS-bolaget Aimplan från Skellefteå säkrar finansieringsrunda i Silicon Valley


Skellefteå, 30e maj 2023 - Aimplan AB, är en leverantör av SaaS-lösningar för förbättrad ekonomisk planering, prognos och rapportering baserat på Power BI, den världsledande plattformen för beslutsstöd från Microsoft. Bolaget meddelade idag att man framgångsrikt avslutat en finansieringsrunda för fortsatt utveckling och tillväxt. Rundan leddes av Born Capital, ett riskkapitalbolag baserat i Silicon Valley med fokus på marknaden för CFO-tech. Förutom Born Capital fortsätter befintliga ägare att investera såsom tex Kokai Holding AB och Arctic Ventures AB.


Aimplan påbörjade för drygt ett år sedan utvecklingen av sin mjukvara. Systemet gör det möjligt för företag att bättre prognostisera, planera och simulera framtida scenarier. Inte minst nu i en orolig omvärld är detta viktigt. Bolaget är en Microsoft ISV-partner samt medlem av Microsofts program för startups kallat Founders-Hub.


Investeringen möjliggör fortsatt utveckling av den unika SaaS-plattformen tillsammans med kunder och partners, men framför allt kommer företaget satsa på marknadsföring och försäljning för att expandera sin närvaro på marknaden. Företaget är entusiastiskt över möjligheten att expandera globalt och fortsätta leverera exceptionellt kundvärde till sin växande kundbas.


"Vi är glada över att ha säkrat denna finansiering för att driva företagets nästa tillväxtfas. Vi ser ett momentum på marknaden med ett stort intresse från nya potentiella kunder och nya försäljnings- och implementeringspartners", säger Aimplans VD, Erik Lidman.

 

Wouter Born, VD för Born Capital, säger "Vi ser en stor möjlighet för Aimplan att leverera stort kundvärde och dra nytta av framgången för Microsoft Power BI. Vi är glada över att vara en del av deras tillväxtresa och ser fram emot att arbeta med teamet från Aimplan"

 

För mer information om Aimplan och dess FP&A-lösningar, besök www.aimplan.com
Kontakt: Erik Lidman, Aimplan VD, linkedin.com/in/eriklidman, +46 70 210 2668

 

Om Aimplan
Aimplan är en leverantör av nästa generations Financial Planning and Analysis (FP&A) SaaS- och mjukvarulösningar som utvidgar Microsoft Power BI. Aimplan gör det möjligt för organisationer att förbättra sin planering, prognostisering, finansiella rapportering och hantering av masterdata genom att utvidga sina befintliga Power BI-modeller. För mer information, besök www.aimplan.com

 

Om Born Capital
Born Capital, med bas i Palo Alto, investerar i tidiga startups med bevisad product-market-fit med lösningar som effektiviserar och automatiserar arbetet inom ekonomi- och finansfunktionen. Fondens partners har en egen lång erfarenhet från att ha byggt mjukvaru- och SaaS-lösningar kopplat till CFO-tech och har efter exit arbetat som rådgivare och ängelinvesterare. Born Capital har investerat i CFOTech-företag såsom OnPlan, TrueRev, Synder, Keeper, BlueLight, KPISense och Bedrock AI. För mer information besök www.borncapital.vc

 

Om Arctic Business
Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 180 bolag som idag värderas till över två miljarder kronor. Arctic Business finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå på respektive science park. Verksamheten ägs av LTU Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun, Skellefteå Industrihus AB och Piteå kommun. För mer information se www.abi.se
 

bottom of page